Nominatie Hollands-Ontwerp Award 2014: ‘INFINITE ENERGY’

Luck van Gils
MBO opleiding middenkader functionaris Bouw & Infra, 4e jaars
Summa College Veldhoven

Wat is ‘Infinite energy’?
Naar mijn mening is ‘oneindig energie’ het idee dat men meer energie opwekt dan dat men verbruikt of nodig heeft.

Waarom?
Voor jaren maakten we gebruik van hoog CO² uitstotende energie opwekkingsinstallaties, zoals de energiecentrales op kolen of nucleaire energie.
Geen van deze manieren voor het opwekken van energie zijn goed voor de aarde.
Nu zijn we wel al bezig met het overschakelen op ‘groene energie’. Hierbij moet u denken aan de windmolenparken op zee en het gebruik maken van aardwarmte installaties.

Maar hoeveel profijt heeft een eengezinswoning aan deze manieren van energie opwekken?
Aangezien windmolenparken vaak een grote investering zijn voor de overheid of energieleveranciers en aardwarmte ook vaak te duur is in aanschaf voor alleen een eengezinswoning, maakt deze oplossingen alleen rendabel voor grootschalige nieuwbouw wijken, woontorens en steden.

Er zijn echter wel andere oplossingen die geschikter zijn voor een eengezinswoning, namelijk de welbekende zonnepanelen.
Maar zit u erop te wachten om uw dak vol te leggen met deze panelen?
En ook niet iedereen kan deze panelen aanschaffen of goed situeren op de zon.

Nu brengt mijn idee voor alle situaties de oplossing!
Mijn idee is namelijk toe te passen in elke woning of appartement. Door het kleine formaat van de installatie is het zowel toe te passen in bestaande of nieuwbouw projecten.
Mijn idee is ook effectiever en goedkoper dan zonnepanelen of elke andere manier van stroom opwekken. Samen met meer toepassingsmogelijkheden dan een standaard cv-ketel bespaart u op uw energierekeningen.

afbeelding02
Hoe?
Door gebruik te maken van speciale stroom opwekkingsunits met een klein formaat en deze veelvuldig te gebruiken. Elke unit kan tussen 40 en 600 Watt aan stroom genereren en daarom krijgt u al snel meer energie dan dat u verbruikt .
Het komt er dus op neer dat u niet langer betaalt voor een van de grootste maandelijkse lasten zoals gas en elektriciteit.

Dus wilt u meer inkomen?
Stem dan op ‘Infinite energy’ en help mij, u te helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *