Samenwerken!

Vele bijeenkomsten, gespreksgroepen, onderzoeksprojecten en brainstormsessies passeerden de revue. Vaak allen met het zelfde vraagstuk; “Hoe creëren we meer duurzaamheid in de bouw?”.

Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig; ‘samenwerken’! Hoogst waarschijnlijk zijn er binnen uw bedrijf de nodige ontwikkelingen uitgedacht, net zoals bij vele andere bedrijven. Waarom zouden we onze visie niet met elkaar delen om zodanig tot kennisgeïntegreerde innovatie te komen? Niet zozeer werkend richting een commercieel succes, maar vooral richting een maatschappelijk succes. Dat het maatschappelijke succes uiteindelijk zal resulteren in een financiële winst op de langere termijn mag zeker een doel zijn. We brengen uiteindelijk allemaal graag brood op de plank.

Een nieuwe internationale alliantie die onze organisatie met andere industrieën verbindt en tot deze samenwerking uitdaagt is ‘Active House’. ‘Active House’ staat voor ‘Buildings that give more than they take’. Een gebouw dat wordt gebouwd volgens de Active House principes, is energieneutraal of levert zelfs energie op. Het biedt een comfortabel binnenklimaat voor bewoners of gebruikers en wordt ingepast in de leefomgeving. Uiteindelijk is het de bedoeling om ontwerpcriteria ’s voor toekomstige gebouwen  te ontwikkelen vanuit een holistische scope van de drie volgende thema’s; energie, binnenklimaat en milieu.

De eerste publicaties van de specificaties van de Active House principes zijn reeds in 2011 gelanceerd dus prestatiedoelen kunnen door opdrachtgevers al helder worden geformuleerd. Dit heeft ons doen besluiten de samenwerking met Duco en Somfy te zoeken om kennis te delen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van het eerste Nederlandse ‘Actief kozijn’, een ‘levend’ gevelelement welke automatisch reageert op het binnen- en buitenklimaat ten gunste van de gezondheid, het wooncomfort en energiebesparing van de bewoners.

Binnenkort wordt het ‘Actief kozijn’ concept geïntroduceerd.

www.activehouse.info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *