Anna Oosterhuis wint Hollands-Ontwerp Award 2014

Op woensdag 9 april werd de Hollands-Ontwerp Award 2014 uitgereikt aan Anna Oosterhuis van de TU Eindhoven voor haar project ‘Nieuw leven in het aloude Mariënhage’. Zij wint hiermee een baan, aangeboden door Vitrov.

Met haar project laat Oosterhuis zien dat duurzaamheid meer is dan energiebesparingsmiddelen of betere materiaalkeuze. Mariënhage, de oudste plek van Eindhoven, met een voormalige kloosterkerk en kloosterinternaat, heeft haar connectie met de stad verloren ondanks de ligging in het hart van de stad. Door uit te gaan van de kwaliteit van het bestaande en op de juiste plekken zorgvuldige extracties te maken, wordt meerwaarde gecreëerd met behoud van de oude ‘ziel’.

De tweede prijs is gegaan naar ‘Solar Bell, de deurbel op zonne-energie’ van Alexander Nijdam Universiteit van Tilburg en Bas van den Berg Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch. En de derde prijs ging naar Evelien Ploos van Amstel van Universiteit Twente met ’1 gebouw, 1 generiek element voor vloer, dak en gevel’.

Hollands-Ontwerp-nominaties

Over de Hollands-Ontwerp Award

Met de Hollands-Ontwerp Award worden de beste nieuwe ideeën voor duurzame vernieuwing in de schijnwerpers gezet. De inzet is hoog: de winnaar wordt beloond met nieuwe baan, mogelijk gemaakt door Vitrov. Alle genomineerde ontwerpen worden op de beurs tentoongesteld. De Hollands-Ontwerp Award wordt georganiseerd door BouwhulpGroep, VNU Exhibitions Europe en Vitrov.
Het thema van 2014 is ‘nieuwe duurzaamheid’. Duurzaamheid heeft niet alleen met energie te maken, maar gaat verder dan dat. Hoe kan er met slimme en innovatieve oplossingen een leefomgeving worden gecreëerd? En in welke mate wordt er iets ‘nieuws’ gecreëerd?

Hollands-Ontwerp-winnaar

 

(bron: http://www.renovatiebeurs.nl/)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *