DE DOORSTAP NAAR HET AANBOD ‘ALLIANTIE+’

Een kwaliteitsaanpassing op maat, door Martin Liebregts en Yuri van Bergen

Van de Opstap via de Instap naar de Doorstap
De afgelopen maanden is in samenwerking met circa dertig marktpartijen een vervolgstap gezet in het realiseren van aanbod van woningaanpassingen op maat. Het is allemaal begonnen in de periode 2007 tot en met 2009, toen de eerste geïntegreerde oplossingen voor de componenten van een woning geleidelijk vorm kregen (1).

BouwhulpGroep - 9 Componenten en de Allianties_1000px

In het najaar van 2013 (november 2013) is de bijeenkomst DE OPSTAP gehouden, waarbij een eerste totaaloverzicht van alle ontwikkelde componenten – gevel, dak, casco, woning-intern, installatie – getoond zijn. De oorspronkelijk verschillende Allianties op componentniveau werden samengevoegd tot één aanbod.
Een maand later is een tweede bijeenkomst gehouden, waarbij de vraag centraal stond, welke andere marktpartijen graag wilden participeren in het vervolg: ‘het markt klaarmaken van het aanbod’. De belangstelling was groot en heeft geleid tot de slotbijeenkomst DE DOORSTAP in april 2014. Op dat moment wordt de strategie naar de markt uiteengezet.

De Doorstap
De presentatie van het aanbod zal gekoppeld worden aan de brede specifieke kennis van de bestaande woningvoorraad en aan de kennis over de diverse doelgroepen op korte en langere termijn (vraag). Uiteindelijk gaat het erom vraag en aanbod passend op elkaar af te stemmen. Dan pas is er sprake van maatwerk.

Essay
Het boek dat binnenkort door de BouwhulpGroep wordt uitgegeven, getiteld: ‘ESSAY, DE TOEKOMST VAN DE WONINGVOORRAAD’, vormt een spiegel van een deel van de wensen en mogelijkheden in de praktijk. Deze kennis kan een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van het nieuwe aanbod.


Bronnen/wijzigingen
(1)
• ‘Staalkaart van de renovatie’, Martin Liebregts, Kennisbank Bestaandewoningbouw.nl, 11 mei 2007
• ‘Een toekomst voor de bouwboulevard’, Martin Liebregts, Kennisbank Bestaandewoningbouw.nl, 5 september 2008
• ‘Wat maakt ComponentRenovatie ‘CR’’, Martin Liebregts en Yuri van Bergen, Kennisbank Bestaandewoningbouw.nl, 19 juni 2009

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *