De poorters van Montfoort, eerste gerenoveerde woningen volgens Active House principes

In Montfoort worden voor het eerst in Nederland tien woningen duurzaam gerenoveerd met de focus op een comfortabel binnenklimaat. Hiervoor wordt een nieuw renovatieconcept toegepast. Door het unieke ontwerp gebaseerd op de principes van Active House ontstaat een goede balans tussen energieontwerp, binnenklimaat en omgeving, waarbij het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners centraal staat. 

Solar Prism opbouw_1000px

Solar Solution

Terwijl de fossiele brandstoffen langzaam opraken en energiekosten blijven stijgen, nemen de verwachtingen van het comfort en binnenklimaat in woningen toe. Mensen willen meer licht en ruimte in hun huis. Het combineren van een hoog comfort met een laag energieverbruik bleek tot nu toe echter moeilijk. Voor deze uitdaging hebben Danfoss en de VELUX Groep een modulair duurzaam energie- en binnenklimaatsysteem ontwikkeld: Solar Solution.

Solar Solution is een geïntegreerd zonne-energiesysteem, dat energie bespaart en het comfort van de woning verhoogt zodat bestaande woningen eenvoudig en duurzaam kunnen worden gerenoveerd. Bovendien is het totaalconcept ook uitstekend toe te passen bij nieuwbouwwoningen. Het modulaire systeem kan bestaan uit dakramen, zonnecollectoren, zonnepanelen, een warmtepomp en een wateropslagtank en ondersteunt de Active House principes, waarbij een woning in staat is een optimale balans te creëren tussen drie hoofdgebieden: energie, milieu en binnenklimaat.

ActiveHouse Impressie_1000px

Renovatie volgens Active House.
Bij De Poorters van Montfoort wordt gefocust op het opwekken van zonne-energie, het gebruik van passieve zonnewarmte en technologie voor energie- en klimaatbeheersing. Deze combinatie vormt de basis om optimaal duurzaam te renoveren en een woning te realiseren waarin de behoefte aan daglicht, warmtebeheersing en ventilatie in evenwicht zijn met elkaar en het energieverbruik, e.e.a. volgens de principes van Active House. De 40 jaar oude woningen zullen worden opgewaardeerd van een energielabel E naar een energielabel A++. Door de toegepaste manier van renoveren is de totale vraag naar energie en de CO2-uitstoot straks zeer beperkt. De woningen bieden de bewoners naast deze goede energieprestaties ook meer daglicht en leefruimte en een prettiger binnenklimaat.

bron:
Activehouse.info
Velux Nederland

presentatie:
Internationale Bouwbeurs 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *