Een integraal aanbod voor wonen, zorgen en werken

De beurs Renovatie & Transformatie 2015 te Utrecht is vandaag van start gegaan, met het centrale thema ‘een integraal aanbod voor wonen, zorgen en werken.’ Om aan de veranderende vraag te kunnen voldoen is de noodzaak tot woningverbetering evident. Met sloop-nieuwbouw is de bouwcapaciteit te beperkt om echt stappen te kunnen zetten.

BouwhulpGroep - Bewoners Dongen_1000px

De oplossing kan het beste gezocht worden in de bestaande bouw, daar ligt tevens de meest duurzame oplossing. Dat betekent dat we moeten zoeken naar nieuwe kansen voor het bestaande. Het accommoderend vermogen van de woning bepaalt de mogelijkheden, zoals de kans om een woning geschikt te maken voor zorgfuncties, of juist woningen te voorzien van een werkplek. Dit kan door woningen te verbeteren met een passende prijs-kwaliteitverhouding. Maar bovenal zal er meer differentiatie komen. Juist door de verschillende leefsferen wonen, werken en zorgen, maar ook doordat er meer inspraak is en meer keuzemogelijkheden zijn.

Tijdens de beurs Renovatie & Transformatie 2015 wordt geëxploreerd naar de kansen voor de voorraad en het aanbod dat nodig is om de huisvestingsopgave van de 21e eeuw te realiseren. De beurs Renovatie & Transformatie 2015 duurt nog tot en met vrijdag 13 februari 2015.

Bronnen/verwijzingen:
‘Renovatie & Transformatie 2015: Wonen á la carte’, Haico van Nunen, kennisbank Bestaandewoningbouw.nl, 5 februari 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *