Gevraagd energiezuinige concepten, beloning €75.000,-!

Vanaf 25 augustus 2012 is het mogelijk voor conceptaanbieders om zich in te schrijven voor De Voorsprong 2012. De Manifestatie De Voorsprong 2012 vindt plaats op 22 november dit jaar. De Voorsprong wordt dit jaar ondersteund door ondermeer Aedes, NVTB, Vernieuwing Bouw en SBR. HIER staat alle informatie.

Twee essentiële zaken zijn nodig om betaalbare, innovatieve en energieambitieuze woningen te realiseren: vernieuwende opdrachtgevers die uitvragen op basis van prestaties en coalities van bouwpartijen die gezamenlijk mooie concepten aanbieden. Dit jaar staat De Voorsprong in het teken van de ontmoeting tussen de opdrachtgevers en de conceptaanbieders. Dit is het vertrekpunt voor vernieuwing. Dit is een goed vertrekpunt om innovatieve energieaanpak te ontwikkelen.

Meedoen!

Voor de prijs zijn Energiesprong en Netwerk Conceptueel Bouwen op zoek naar partijen in de bouw die gezamenlijk opereren met gedeelde afspraken om een concept op de markt aan te bieden dat voor bestaande woningbouw minimaal 45% energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is.

Het totale prijzengeld bedraagt 75.000 euro. Er zijn drie prijzen in de categorie nieuwbouw en drie prijzen in de categorie renovatie (20.000, 12.500 en 5.000 euro). Er zijn bovendien diverse publicitaire acties waar de winnaars gebruik van kunnen maken. Ook is er gelegenheid om in het voorjaar van 2013 met de winnaars gezamenlijk een leertraject op te starten om de concepten verder te ontwikkelen.

U wilt zich inschrijven met uw concept?

Voor de inschrijving is een Leidraad opgesteld die alvast gelezen kan worden ter voorbereiding op de inschrijving. Inschrijving is mogelijk vanaf 25 augustus tot 25 september (23.59 uur), via dit aanmeldformulier voor concepten.
Potentiële deelnemers aan de prijsvraag kunnen met deze vraag/antwoordlijst, genaamd Innovatiecoach, de innovativiteit van hun concept vooraf toetsen en wellicht nog verbeteren. In de Leidraad wordt naar deze Innovatiecoach verwezen.
Het document Innovatiecoach bestaat uit vier onderdelen:
1. Algemene informatie over de Innovatiecoach.
2. Tabblad twee geeft een overzicht van de vragen en het aantal punten dat per vraag verdiend kan worden. Ook staat hier uitleg over het gebruik van de Innovatiecoach.
3. Hier vindt u de vragenlijst die ingevuld dient te worden. Let erop dat u kleine letters gebruikt en geen spaties. U krijgt via de digitale coach meteen advies op maat ter verbetering van het concept. Het ingevulde formulier kunt u meesturen met de officiële inschrijving aan de Voorsprong 2012.
4. Dit is het scoreblad.

De meest energieambitieuze conceptaanbieders

Voor deze prijs werkt Energiesprong (programma van Platform 31, de nieuwe fusieorganisatie van KEI, Nicis Institute, Nirov en SEV) samen met het Netwerk Conceptueel Bouwen. Door in 2011, 2012 en 2013 een prijs uit te reiken, beogen beide partijen gezamenlijk langdurige en creatieve samenwerkingsprocessen in de bouw die leiden tot meer en betere concepten.
In 2011 resulteerde de prijs uiteindelijk in een uitreiking tijdens Manifestatie De Voorsprong in de voormalige Enkahal in Ede. Neem hier een kijkje bij De Voorsprong 2011 en klik hier voor het hele juryrapport, voor het schematische overzicht van de beoordeling kijkt u hier. Het juryrapport van 2011 fungeert als een nulmeting voor innovativiteit en energieambitie van de conceptuele aanbiedingen. De lessen die geleerd zijn uit het door-ontwikkeltraject van de winnaars zijn samengebracht in een document ‘Lessen uit De Voorsprong 2011‘.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *