Nominatie Hollands-Ontwerp Award 2014: ‘OP ZOEK NAAR NIEUWE DUURZAAMHEID’

Op zoek naar nieuwe duurzaamheid_1000pxJoëlle Burger
HBO Facility Management, 4e jaars
De Haagse Hogeschool

Op zoek naar nieuwe duurzaamheid
Duurzaamheid het is een thema wat overal in de wereld wordt besproken. In heel de wereld wordt er gestreefd naar een duurzame wereld. Een wereld wat in de toekomst ook leefbaar is. Echter in Nederland zijn er vele ontwikkelingen. Wij hebben energie, wij gebruiken grondstoffen en kunnen dit uit andere landen halen. Echter in Afrika kennen ze niet eens een huis of een dak. In de achterstandswijken in Amerika is het iedere dag overleven. Hier in Nederland maken wij ons ontzettend druk hoe wij voornamelijk de circulaire economie moeten aanpakken. Echter moeten maatschappelijke projecten als armoedebestrijding, gezondheidszorg, scholing en hulp bij calamiteiten ook worden verduurzaamd. Er zijn meerdere thema’s die moeten worden verduurzaamd. Denk aan de thema’s Food & Agri en Zorg & Welzijn. Het wordt dus tijd dat heel de wereld naar de toekomst gaat kijken en dat we met zijn alle gaan samenwerken. Samen sta je sterk! Hoe kijken we verder dan onze eigen grenzen? Hoe kunnen we samenwerken? Hoe maken we de medemens bewust voor het behoud van de toekomst? Kortom hoe maken wij de hele wereld toekomstbestendig?

Duurzaamheid behelst niet alleen energie, het gaat om synergie!
Maak de medemens bewust,
duurzaamheid in de hele wereld, kijk over de grenzen en voer actie!

Om innovatieve, creatieve en duurzame ideeën de wereld in te brengen, moet veel onderzoek gedaan worden en kijken naar aspecten als licht, lucht en ruimte. Hierin moet er gekeken worden naar de 3 P’s: People, Planet en Profit om de wereld duurzaam te maken. Samen sta je sterk! Bouwen aan een goede toekomst. Kijk naar kwaliteit en verduurzaam. Analyseer, verbeter en ontwikkel. We streven naar een duurzame wereld. Evalueer de uitkomsten, maak het SMART en evalueer. Verbeter dit continu en de wereld wordt in zijn geheel verduurzaamd!

Een individu kan zich druk maken over duurzame activiteiten, producten- en diensten. Echter iedereen moet zich bewust zijn van het thema duurzaamheid. Zo kan de wereld aangepakt worden en verduurzaamd. Ga hiervoor samenwerken en samenwerkingsverbanden aan.

Hoe verduurzaam je de hele wereld?
Het vergroten van bewustwording in duurzaamheid. Samen op stap naar een duurzame wereld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *