Prijsvraag Hollands-Ontwerp Award 2015

De aanpak van de bestaande bouw staat op het punt te kantelen. De complexiteit van de opgave neemt toe onder druk van een sterk veranderende maatschappij. Steeds vaker is er vraag naar individuele keuzes, voor de prijs van een collectieve, projectmatige aanpak met oog voor nieuwe duurzaamheid en maatwerk. Met de Hollands-Ontwerp Award 2015 gaan we op zoek naar de beste nieuwe ideeën die de ‘serie van één’ extra inspiratie geven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie!

Prijsvraag Hollands-Ontwerp Award

Tijdens de week van de bouw in februari 2015 zal op de Renovatie en Transformatie beurs volgens traditie de Hollands-Ontwerp Award worden georganiseerd. Tijdens deze vijf dagen durende beurs zal er een tentoonstelling worden opgezet, waar de nominaties voor de award aan het publiek worden gepresenteerd. Op de tweede dag van de beurs zullen de genomineerde projecten door de deelnemers in een korte pitch gepresenteerd worden aan een vijfkoppige vakjury, waarna de prijzen voor het beste idee voor de aanpak in de ‘serie van één’ uitgereikt worden.

De vakjury wordt voor de vierde maal voorgezeten door Mathijs van Dijk (Well Design), die samen met Glenn Stern (Saxion), Henk Brinksma (Hogeschool Utrecht), Jos Lichtenberg (TU/e), Ruud van Wezel (De Haagse Hogeschool) en Secretaris Yuri van Bergen (BouwhulpGroep) de inzendingen en presentaties zullen beoordelen.

Op zoek naar de serie van één
Het thema ‘serie van één’ is een breed begrip. Het heeft niet alleen met maatwerk te maken, maar gaat verder dan dat. Hoe kan er met slimme en innovatieve oplossingen een leefomgeving op maat worden gecreëerd, waarbij de voordelen van seriematigheid worden benut (kosten, proces, uitvoering). En in welke mate wordt er iets ‘nieuws’ gecreëerd? Daarom een korte toelichting met welke ogen de jury hiernaar zal gaan kijken:

De serie van één:
– Gaat over het moment van de klant
– Gaat over bewoners aan de knoppen
– Gaat over slimme onderhoudsmethoden
– Is toe te passen op volkshuisvesting, stedenbouw, architectuur en beheer
– Is toe te passen op project, proces en samenwerking;
– Gaat over uniek versus seriematig;
– Gaat over hergebruik en demontabiliteit;
– Maakt maatwerk betaalbaar
– Is design en innovatie per woning
– kent nog veel meer invullingen.

Inschrijven, voorwaarden en spelregels
De Hollands-Ontwerp Award is een prijsvraag voor alle richtingen afstudeerders, onlangs afgestudeerden of studenten die aan het eindtraject zijn van hun opleiding aan een hogeschool of universiteit.

Heb jij het beste idee voor de serie van één? Inschrijven kan tot 20 december 2014. Meer informatie over het inschrijven, de voorwaarden en de spelregels kan gevonden worden op de pagina prijsvraag 2015

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.