Prijsvraag Hollands Ontwerp Award

Prijzengeld t.w.v. € 5.000
Deadline inschrijving: 1 februari 2014

Het jaar 2014 is het begin van een verfrissende Nieuwe Duurzaamheid. Met de Hollands-Ontwerp Award 2014 gaan we op zoek naar de beste nieuwe ideeën die de ontwikkeling rondom duurzaamheid extra inspiratie geven. Samen met de aanstormende generatie vakgenoten gaan we tijdens de Beurs Renovatie 2014 op zoek naar onontgonnen mogelijkheden. Ook dit jaar is de inzet hoog. De winnaar zal worden beloond met een tablet en een NIEUWE BAAN!

BouwhulpGroep Poster Hollands-Ontwerp Award 2014_1000px

Voor de vierde maal zal tijdens de Beurs Renovatie 2014 in ’s Hertogenbosch de Hollands-Ontwerp Award worden georganiseerd. Gedurende drie dagen zijn de beste ideeën van studerend Nederland te zien. Als opening van de gelijknamige tentoonstelling zal op 9 april 2014 de prijs voor het meest innovatieve idee voor nieuwe duurzaamheid worden uitgereikt. Tijdens de event zullen de deelnemers een korte pitch houden voor een vijfkoppige vakjury.

De vakjury wordt voor de derde maal voorgezeten door Mathijs van Dijk (Well Design), die samen met Glenn Stern (Saxion), Henk Brinksma (Hogeschool
Utrecht), Jos Lichtenberg (TU/e), Ruud van Wezel (De Haagse Hogeschool) en Secretaris Yuri van Bergen (BouwhulpGroep) de inzendingen en presentaties zullen beoordelen.

Op zoek naar nieuwe duurzaamheid

Het thema ‘nieuwe duurzaamheid’ is een breed begrip. Duurzaamheid heeft dus niet alleen met energie te maken, maar gaat verder dan dat. Hoe kan er met slimme en innovatieve oplossingen een leefomgeving worden gecreëerd? En in welke mate wordt er iets ‘nieuws’ gecreëerd? Daarom een korte toelichting met welke ogen de jury zal gaan kijken naar nieuwe duurzaamheid. Nieuwe duurzaamheid:

  • Is mooi, degelijk en functioneel
  • Kan te maken hebben met fysieke aspecten en/ of sociale aspecten
  • Is toe te passen op project, proces en samenwerking
  • Gaat over uniek versus seriematig
  • Gaat over hergebruik en demontabiliteit
  • Aanpassingsvermogen van het bestaande
  • Bestaat uit people – planet – profit
  • Kan te maken hebben met een meetbare materiaalreductie
  • Duurzaamheid kent nog veel meer invullingen.

Om bij de beoordeling van de inzendingen enige gelijkwaardigheid te creëren tussen bijvoorbeeld een verwarmingssysteem, een energie-app en een energieneutrale woning zal de jury gebruik maken van de zes s’en van Stewart Brand die hier een rol in spelen: site (omgeving), structure (casco), skin (schil), services (installaties), space plan (plattegrond), stuf (inrichting) aangevuld met een zevende S voor Soul (emotie).

BouwhulpGroep Licht, lucht en ruimte_1000px

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *