Renda presenteert: Onderwijs aan de basis van innovatie

Workshop 1 Bouwbeurs 2013

Door drie Hogescholen is tijdens de Bouwbeurs te Utrecht een boeiend beeld gegeven van het huidige onderwijs op de onderwijsinstellingen ten aanzien van renovatie en transformatie in de bouw. Het laat als totaal zien dat het aanbod over de kennis van de gebouwvoorraad de afgelopen tijd sterk toegenomen is en het renovatie-onderwijs in de steigers staat voor de zich ontwikkelende praktijk. In de komende Renda wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van het renovatie-onderwijs, het huidige aanbod en de gewenste ontwikkelingen.

Dia 1

Maar nu terug naar de dinsdagmiddag van 5 februari 2013. De Haagse Hogeschool bracht vanuit de opleiding Facility Management in beeld, hoe het onderwijs mensen equipeerde om het programma voor kwaliteitsaanpassing kundig en creatief ter hand te nemen. Juist het beschikbaar stellen van tools en het onderwijzen erin zorgt ervoor dat de professionals over een goede basis beschikken.
Hogeschool Saxion etaleerde de sterke verbondenheid van het onderwijs met de renovatiepraktijk van de professionele beheerders. De kennis van de voorraad begint met die over het onderhoud(sbeheer) en eindigt uiteindelijk in een kwaliteitsaanpassing binnen een veranderende maatschappelijke context.
De Hogeschool Utrecht gaf inzicht hoe bouwkundige kennis van het bestaande en de kwaliteitsaanpassing de toekomstige professionals moet uitrusten voor de praktijk.

Een boeiende middag, die de beroepspraktijk moed geeft als het om de opleiding van de (toekomstige) professionals gaat. In die zin bevestigde de middag de titel van de workshop ‘Onderwijs aan de basis van innovatie’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *