Renoveren met Renda op de Bouwbeurs

Renda, kennisplatform bestaande bouw, is dit jaar van 5 tot en met 7 februari te vinden op de BouwBeurs aan de Renovatieboulevard met drie inhoudelijke programmaonderdelen. In samenwerking met BouwhulpGroep zijn thema’s samengesteld: ‘onderwijs aan de basis van innovatie’, ‘Rendakaffee en de toekomstige erfenis van de nieuwe generatie’ en ‘de Renda Projecten Expo’.

Bouwbeurs 2013kopie

Onderwijs aan de basis van innovatie
Dinsdag 5 februari, 13.00-15.00 uur, Renovatietheater Hal 4

In samenwerking met de hogescholen Den Haag, Saxion en Utrecht zijn een reeks dubbele lezingen georganiseerd van studenten die een project toelichten. Gezocht wordt naar nieuwe oplossingen, waarbij docenten de kennis die aangeboden wordt vanuit hun kunde belichten.
Het middagprogramma omvat drie sessies van de drie hogescholen, waarbij droom en kennis ten aanzien van de aanpak van de bestaande bouw belicht worden. Dit onderdeel is voor alle bezoekers interessant om op speelse wijze onderbouwde, nieuwe ideeën op te doen.

Rendakaffee en de toekomstige erfenis van de nieuwe generatie
Woensdag 6 februari, 13.00-15.00 uur, Renovatietheater Hal 4

Hoe ziet de toekomst voor de bestaande gebouwenvoorraad eruit? Jonge professionals laten zien welke veranderingen zij in hun toekomstige loopbaan denken teweeg te brengen. Thema’s die aan bod komen zijn ‘de serie van één’ en ‘de veranderende rol van de opdrachtgever’.
De verhalen bewegen zich in het spanningsveld tussen futurisme, dromen en de definitieve oplossing van de huidige alledaagse problemen in de renovatiepraktijk. Laat deze dag weten wat u vindt of discussieer met vakgenoten op Twitter, via #rendakaffeelive en #BouwBeurs2013. Discussieert u liever live? Dat kan ook ter plekke, samen met vakgenoten aan de Renda-bar.

rendakaffee

De Renda Projecten Expo
Donderdag 7 februari, 13.00-15.00 uur, Renovatietheater Hal 4

Tien renovatieprojecten worden elk in tien minuten gepresenteerd aan de jury tijdens de Renda Projecten Expo. Deze niet uit de bouw afkomstige, driekoppige jury, denkt, als ware het een tweede natuur, vanuit de klant of bewoner.
Als ‘de stem van Nederland’ tracht de jury te beoordelen of iets interessant is en aanspreekt. Hierbij wordt sec gekeken naar de prestaties, het gebruik en het uiterlijk, en niet voortdurend onder de motorkap gesnuffeld, zoals de autobranche te werk gaat. De boulevard, georganiseerd in samenwerking met Conceptueel Bouwen, wordt begeleid met een tentoonstelling van de tien renovatieprojecten. Deze is gedurende de hele beurs te bezichtigen tegen over Renovatietheater in Hal 4.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *