Conceptueel renoveren mogelijk met CR+

Op donderdag 16 september, tijdens een bijeenkomst in het ICSE te Eindhoven, is het renovatieconcept CR+ officieel gelanceerd.

Jos Lichtenberg - Paul Uppelschoten

Paul Uppelschoten, Directeur Huybregts Systeembouw (linker foto) en Jos Lichtenberg, Professor TU Eindhoven en dagvoorzitter (rechter foto).

CR+ is ontstaan uit een initiatief van het Netwerk Conceptueel Bouwen om conceptueel renoveren mogelijk te maken. Huybregts systeembouw, Jongeneel, Weijers Eikhout, MAT Afbouw en Feenstra Verwarming hebben gezamenlijk het initiatief opgepakt en het renovatieconcept met steun van Conceptueel Bouwen Nederland, BouwhulpGroep en Vibes verder uitgewerkt.

CR+ staat voor een conceptmatige en projectoverstijgende totaalaanpak om een wijktransformatie door te kunnen voeren waarbij de individuele klant keuzemogelijkheden heeft. Hierbij is de focus om snel, met veel flexibiliteit en een gunstige prijs/kwaliteitverhouding meer Comfort, Ruimte en een betere energieprestatie aan de bestaande voorraad van corporaties toe te voegen. Het effect van de aanpak wordt in beeld gebracht aan de hand van het waardeprofiel van de woning. In een  woningconfigurator kunnen de te nemen maatregelen vooraf worden gesimuleerd en gevisualiseerd.

Het werkgebied van CR+ richt zich in eerste instantie op de provincie Noord-Brabant. Tijdens de kick-off bijeenkomst in Eindhoven waren verschillende geïnteresseerde corporaties aanwezig. Jos Lichtenberg, professor aan de Technische Universiteit Eindhoven en tevens dagvoorzitter kan desgewenst zorgen voor het monitoren van de eerste pilotprojecten.

Logo

Een Reactie op “Conceptueel renoveren mogelijk met CR+

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *