grote vragen, wijze antwoorden…

“…Het Orakel van Delphi bevond zich in het centrum van de Oud-Griekse cultusplaats Delphi. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollo. Van heinde en ver begaven zich jaarlijks duizenden mensen, vaak pelgrims, op weg naar Delphi om het orakel te raadplegen en de goden goede raad te vragen bij het nemen van belangrijke en moeilijke beslissingen. Als god van het Licht werd Apollo immers verondersteld overal door te dringen en te zien wat aan het oog van de mensen ontgaat…”

Op woensdag 7 maart 2012 strijkt het SEV Roadshowteam neer op de Renovatiebeurs te ’s Hertogenbosch in het Oracle van Delphi. Het kernteam van de Roadshow bestaat uit professor Jan Rotmans (Drift), professor Anke van Hal (TU Delft) en Jan Willem Croon (CC Projects). Speciaal voor deze dag zal ook de opdrachtgever van het team Jan Willem van de Groep van SEV EnergieSprong aanschuiven.

Het roadshowteam heeft als doel om corporatie-managers te inspireren, handvatten te bieden en concreet te helpen bij de grote opgave om de woningvoorraad te verduurzamen. Dat ze niet komen voor de kleine stappen mag duidelijk zijn. Ze laten u zien dat energie rechtstreekse consequenties heeft voor de toekomstige betaalbaarheid en waardeontwikkeling van de woningvoorraad. Energiezuinige of zelfs energieleverende gebouwen wordt daarmee geen doel op zich maar een belangrijk middel en financiële drager voor het kunnen invullen van de kernopgave: betaalbare huisvesting voor mensen met lage inkomens en continuïteit van de organisatie.

De reden voor de Roadshow is dat veel corporaties wel zien dat het nodig is om de bestaande woningvoorraad energiezuinig en duurzaam te maken, maar dat de sector dit nog nauwelijks omzet in daden. Corporaties weten vaak niet, of niet goed, hoe zij de energie opgave kunnen concretiseren binnen de grenzen van het huidige bestel en het economische klimaat. Er kan al veel. Het roadshowteam laat zien wat al kan en hoe dat vertaald kan worden naar uw specifieke situatie. Lopen we vast dan zijn de lijntjes richting CFV, WSW of Ministerie kort. De grote stappen: ze kunnen, ze mogen, ze zijn noodzakelijk….laat u inspireren.

Onder leiding van Martin Liebregts (BouwhulpGroep) worden enkele van deze casussen LIVE tijdens de beurs behandeld. Uiteraard kunnen geïnspireerde corporaties na afloop bij de SEV Roadshow terecht voor kennis over de vele duurzaamheids- en energieregels en regelingen in Nederland en Europa, voor advies en voor een uitgebreid netwerk.

Het Orakel van Delphi (SEV Roadshow) is woensdag 7 maart 2012 te bezoeken op de Renovatiebeurs te ’s Hertogenbosch van 14.00-17.00 uur. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *