Hill Scholte wint samen met Floor Theuns de Hollands-Ontwerp Award 2011

Het ontwerp ‘New Kid in Town’  is daarmee verkozen tot de beste innovatie in bestaande bouw

BOUWBEURS UTRECHT – Hill Scholte heeft op dinsdag 8 februari tijdens de Internationale Bouwbeurs 2011 te Utrecht de Hollands-Ontwerp Award 2011 ontvangen uit handen van juryvoorzitter Mathijs van Dijk. De Hollands-Ontwerp Award  – de nieuwe generatie aan het woord – is een prijs voor (afstudeer)projecten die zich richten op innovaties in de bestaande bouw. Floor Theuns en Hill Scholte (van de Willem de Kooning Academie Rotterdam) hebben de prijs gekregen voor het project ‘New Kid in Town’, een ontwerp voor de herbestemming van een oude machinefabriek. De tweede prijs ging naar het project ‘PV Renovatiedak’ van Mark Straver (TU Eindhoven) en de derde prijs werd in de wacht gesleept door Sander Smoes (TU Delft) met het project ‘De Vakman Centraal’. De prijs is een initiatief van BouwhulpGroep en SlimRenoveren.

Voor de Hollands-Ontwerp Award waren acht projecten genomineerd, die allemaal nog te bekijken zijn op de Bouwbeurs in hal 4, standnummer C134. Hiervoor is een speciale tentoonstelling Hollands-Ontwerp ingericht op het Renovatieplein. De Bouwbeurs duurt nog tot en met 12 februari.

Het project ‘New Kid in Town van Floor Theuns en Hill Scholte omvat het ontwerp voor de revitalisering van een oude machinefabriek van scheepswerf Verolme tot brede school. De jury was zeer enthousiast over de eenvoud van het idee waarmee een spannende compositie en totaalbeleving is gecreëerd, een gebouw dat de gebruiker dient. Er is op een innovatieve manier gekeken naar de mogelijkheden van het gebouw waarbij de oude binnenruimte een semi buitenruimte is geworden en waarin geklimatiseerde boxen de specifieke functies herbergen.

Prijswinnares Hill Scholte met juryleden Martin Liebregts (BouwhulpGroep), Doris de Bruijn (SlimRenoveren), Mathijs van Dijk (WeLL Design) en Yuri van Bergen (BouwhulpGroep).

Hollands-Ontwerp Award welkome stimulans voor bouwwereld

De initiatiefnemers voor deze nieuwe Award, BouwhulpGroep en SlimRenoveren, willen met deze prijs en de tentoonstelling innovatie in de bestaande bouw een boost geven. Hollands Ontwerp staat in wezen voor de typisch Nederlandse bouwwijze en de zoektocht naar individualiteit. De weblog www.hollands-ontwerp.nl biedt een onafhankelijk platform voor innovatieve ontwikkelingen in de bestaande bouw. De winnaar van de Hollands Ontwerp Award wordt een jaar lang aandeelhouder van de weblog www.hollands-ontwerp.nl en kan daarmee zijn/haar visie op de bestaande bouw in Nederland kenbaar maken aan een groot professioneel netwerk.

De jury van de Hollands Ontwerp Award beoordeelt het winnende project ‘New Kid in Town’.

BouwhulpGroep is een architecten- en adviesbureau, actief in de bestaande stad en op alle schaalniveaus (van wijk tot kast). Innovatie en duurzaamheid krijgen betekenis in de praktijk van BouwhulpGroep door de nadruk op levensduurdenken en op de betekenis voor het gebruik.

SlimRenoveren is een advies- en productontwikkelingsbureau dat zich richt op het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad door middel van innovatieve producten en processen geschikt voor hoogniveau renovaties en herstructurering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *