de nieuwe generatie aan het woord…

Dinsdag 8 februari tussen 16:15 – 17:00 vindt de uitreiking van de studentenprijsvraag plaats tijdens de Internationale BouwBeurs. De gehele week staan de genomineerde projecten  opgesteld op de tentoonstelling: Hollands-Ontwerp Award 2011 (hal 4). Ter promotie zullen de genomineerde studenten tot aan de beurs hun project tonen op hollands-ontwerp.nl.

Voorafgaand aan de uitreiking vindt er een tentoonstelling en studiemiddag plaats met als thema:Kennisontwikkeling, tussen markt en instituten. Lange tijd heeft de kwaliteitsaanpassing van de bestaande (woning-)voorraad nauwelijks maatschappelijke belangstelling gehad. Alle ogen waren gericht op de nieuwbouw. Dit geldt zowel voor de mensen in de praktijk als die binnen het onderwijs. In de afgelopen tien jaar zijn vakken als onderhoud, renovatie of woningverbetering van het curriculum verdwenen. Drie belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen hebben voor een nieuwe agenda gezorgd:

  • De toenemende veroudering van de bestaande voorraad (supertanker).
  • De brede maatschappelijke aandacht voor duurzaamheid (o.a. cradle to cradle).
  • De recente economische crisis, die ertoe heeft geleid dat de nieuwbouw is gehalveerd (beschikbare productiecapaciteit).

Tijdens de studiemiddag wordt aandacht besteed aan de huidige vraag aan kennis en hoe hier door de verschillende instanties op ingespeeld wordt (tussen markt en instituten). Voor meer informatie omtrent het seminar klik hier

Een Reactie op “de nieuwe generatie aan het woord…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *