Het Orakel van Delphi weet het beter…

“…Het Orakel van Delphi bevond zich in het centrum van de Oud-Griekse cultusplaats Delphi. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollo. Van heinde en ver begaven zich jaarlijks duizenden mensen, vaak pelgrims, op weg naar Delphi om het orakel te raadplegen en de goden goede raad te vragen bij het nemen van belangrijke en moeilijke beslissingen. Als god van het Licht werd Apollo immers verondersteld overal door te dringen en te zien wat aan het oog van de mensen ontgaat…”

Afgelopen woensdag (red. 7 maart 2012) streek het SEV Roadshowteam neer op de Renovatiebeurs te ’s Hertogenbosch in het Orakel van Delphi.

Het roadshowteam heeft als doel om corporatie-managers te inspireren, handvatten te bieden en concreet te helpen bij de grote opgave om de woningvoorraad te verduurzamen. Dat ze niet komen voor de kleine stappen mag duidelijk zijn. Ze laten u zien dat energie rechtstreekse consequenties heeft voor de toekomstige betaalbaarheid en waardeontwikkeling van de woningvoorraad. Energiezuinige of zelfs energieleverende gebouwen wordt daarmee geen doel op zich maar een belangrijk middel en financiële drager voor het kunnen invullen van de kernopgave: betaalbare huisvesting voor mensen met lage inkomens en continuïteit van de organisatie.
Het is aanrader om de inspirerende roadshow uit te nodigen. Je krijgt er energie van.

Onder leiding van de BouwhulpGroep hebben vier woningcorporaties –Woonbedrijf, Wonen Limburg, GroenWest en Wonen Zuid- een case gepresenteerd aan het Orakel aan de hand van enkele dilemma’s.

De rode draad door alle geboden oplossingen heen was om een grote energiesprong te kunnen maken……moeten we oog hebben voor de ‘kleine’ aangrijpingspunten, die in elke situatie aanwezig zijn, om de verandering te starten.

Orakel van Delphi presentatie

Case 1: Woonbedrijf

Case 2: Wonen Limburg

Case 3: GroenWest

Case 4: Wonen Zuid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *