Hollands-Ontwerp Award 2011

Heb jij het beste idee voor de bestaande bouw? Schrijf je dan in vóór 1 december aanstaande!

Innovatie in de bestaande bouw heeft een boost nodig. Daarvoor organiseert BouwhulpGroep in samenwerking met SlimRenoveren de expositie Hollands-Ontwerp 2011. De 25 beste ideeën zijn tijdens de Internationale BouwBeurs 2011 te zien op het Renovatieplein. De door een vakjury gekozen winnaar ontvangt een publicatie in een vakblad. Bovendien mag de winnaar een jaar lang deelnemen als aandeelhouder op de weblog www.hollands-ontwerp.nl, het innovatieplatform voor de bestaande bouw.

Prijsvraag

De Hollands-Ontwerp Award is een prijsvraag voor alle studenten, scholieren en recent afgestudeerden die zich verbonden voelen met de bestaande bouw. Universiteiten, hogescholen en regionale onderwijscentra (roc) worden gevraagd om deel te nemen. Voorwaarde is dat de inzending betrekking heeft op een onderzoek of project uit het afgelopen jaar en dat student(en) en hun begeleidende docenten verbonden zijn aan een Nederlandse onderwijsinstelling. Deelname is mogelijk op zowel individuele basis of als groep.


Unieke Kans

De Internationale BouwBeurs is een tweejaarlijks evenement waar bouwend Nederland elkaar ontmoet. Mede door een tegenvallende economie is de aandacht voor de bestaande bouw in een stroomversnelling geraakt. Ook op de beurs is er extra aandacht voor het thema Renovatie & Onderhoud.

Op dinsdag 8 februari 2011 vinden onder de werktitel “Onderwijs en de bestaande bouw” diverse activiteiten plaats waaronder de tentoonstelling Hollands-Ontwerp. De 25 beste ideeën worden de gehele dag gepresenteerd aan de beursbezoekers. Dé kans om je te etaleren aan potentiële opdrachtgevers en toekomstige werkgevers. Deze dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Hollands-Ontwerp Award 2011.

Inzendingen

De inzendingen moeten getuigen van innovatie. De jury let verder op de relevantie met de bestaande bouw, de maakbaarheid en het vernieuwende karakter. De inzendingen kunnen het resultaat zijn van (eindexamen)projecten, afstudeerscripties, masterprojecten en promotieonderzoeken, waar innovatie in de bestaande woning- of utiliteitsbouw centraal heeft gestaan. Voorbeelden van concept- en productontwikkeling voor de bestaande bouw kunnen worden ingediend. Daarnaast zijn vernieuwingen op het gebied van communiceren met bewoners, procesmanagement en het verminderen van de milieubelasting, huidige maatschappelijke thema’s in de bestaande bouw en welkom als verzending.

Bij de beoordeling van het project wordt rekening gehouden met de duur en het verschil tussen de deelnemende onderwijsinstellingen, zodat alle inzendingen een gelijke kans maken. In het geval dat juryleden betrokken zijn geweest bij de begeleiding van een inzending, trekken zij zich terug bij de definitieve stemming over de prijswinnaars.

Traject
Tot 1 december 2010 kan ingeschreven worden voor deelname aan Hollands-Ontwerp Award 2011. Inschrijfformulieren zijn te downloaden op www.hollands-ontwerp.nl. Medio december wordt een selectie gemaakt vanuit alle inzendingen. Deze beste 25 ideeën gaan op de BouwBeurs strijden om de Hollands-Ontwerp Award 2011.

Vanaf 15 december zullen wekelijks drie genomineerde projecten worden gepresenteerd aan het publiek via de weblog hollands-ontwerp.nl. Tijdens de Internationale BouwBeurs kunnen de studenten hun ideeën en producten tonen aan een groot publiek.

Jury

De jury voor Hollands-Ontwerp 2011 bestaat uit deskundigen op het gebied op innovatie en bestaande bouw. Zij beoordelen de inzendingen op relevantie met de bestaande bouw, het innovatieve karakter en de maakbaarheid. De jury bestaat uit Prof.dr.ir. Jos Lichtenberg (Hoogleraar productontwikkeling voor de bouw op de Technische Universiteit Eindhoven en initiatiefnemer Slimbouwen®), ir. Martin Liebregts (Architect en directeur BouwhulpGroep ), ir. Mathijs van Dijk (Industrial Designer en directeur WeLL Design), ir. Doris de Bruijn (Bouwkundig productontwikkelaar en mede-eigenaar SlimRenoveren) en ing. Yuri van Bergen (Adviseur BouwhulpGroep en initiatiefnemer weblog Hollands-Ontwerp.nl).

Prijzen

Op dinsdag 8 februari 2011 staat de winnaar van de Hollands-Ontwerp Award 2011 op het podium in de Jaarbeurs Utrecht. Het winnende project wordt beloond met een publicatie in een vakblad en één jaar lang deel mogen nemen als aandeelhouder op www.hollands-ontwerp.nl, het platform voor innovatie in de bestaande bouw. Dit biedt de winnaar(s) de kans zich te presenteren aan een groot professioneel netwerk.

Aanmelden

Inschrijven kan tot 1 december 2010. Van alle inschrijvingen strijden de 25 beste ideeën om de Hollands-Ontwerp Award 2011. De definitieve selectie wordt 15 december kenbaar gemaakt op www.hollands-ontwerp.nl.

Meer Informatie

BouwhulpGroep, Yuri van Bergen (secretaris Hollands-Ontwerp)
T 040 244 57 58
E y.v.bergen@bouwhulp.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *